Att boka hotell kan låta som en enkel uppgift och tack vare den moderna tekniken så är det vanligtvis också det. Idag räcker det gott och väl med att du har en enhet med uppkoppling till internet och du kan därefter jämföra och boka hotell helt på egen hand. Det gäller inte bara hotell i Sverige, utan med internet kan du boka hotell över hela världen.

Internet har blivit en källa till nästan precis allt och att boka resor och hotell är inget undantag. Även om många kanske ändå väljer att boka genom att kontakta hotellet via telefon eller mejl, så brukar den första ”kontakten” ändå ske via internet. Det vanligaste är att man sitter och söker runt på olika hotell, tittar på bilder och ser hur rummen ser ut innan man väljer.

Boka hotell – att tänka på

Välj vilket hotell du vill ha, välj datum, fyll i dina uppgifter och du är klar. Kan det bli enklare än så? Nej, antagligen inte, men om du vill vara säker på att du blir 100 % nöjd med ditt val av hotell så kommer du också att behöva lägga ner lite mer krut på din bokning. Ett vanligt misstag är att man enbart tittar på de bilder som hotellet valt att lägga upp, men här är det viktigt att komma ihåg att bilderna inte alltid överensstämmer med verkligheten. Du har säkerligen själv varit med om att ett hotell visar upp en enorm pool, men när du väl kommer till platsen är poolen i storlek av ett badkar. Allt handlar om vinklar.

Vad är det då som man ska tänka på (utöver bilder) för att säkerställa sig om att man kommer bli nöjd med sitt hotell när man väl är på plats?

Läge – Många glömmer bort att titta på var hotellet faktiskt ligger. Hur långt är det från flygplatsen och vad finns i området? Kommer du var mitt i ingenstans eller är du mitt i staden?

Vad ingår? – Många tar för givet att frukost ingår, men så är inte alltid fallet. Se därför till att du säkerställer vad som ingår i priset. Det gäller även wifi, air conditioning, säkerhetsskåp och t.ex. tillgång till gym.

Service – Det är inte alla som känner att service dygnet runt är ett behov, medan andra tycker att det är väldigt viktigt. Se till att du har koll på hur länge hotellet är bemannat och om det finns tillgång till service under dygnets alla timmar om så skulle önskas.

Kommunikation – Kommunikation går nästan alltid hand i hand med ”läge”. Du kommer vilja se dig omkring och då är det viktigt att det finns tillgång till taxi såväl som bra kommunikationer när det t.ex. kommer till buss eller tåg. Hör dig för med hotellet vad som gäller.